Seleccionar página

El variat, la millor tapa del món

por Àngel Aguiló Palou | 8 Abr, 2021 | #Mallorquinades

Fart estic d’aguantar els andalusos presumint del seu canya i tapa. Els bascos amb els seus pintxos també són francament pesadets. I ja que hi som, un dia m’agradaria que un madrileny m’explicàs quina màgia té tirar el palillo i el torcaboques en terra quan ets a la barra del bar.  Avui som aquí, però, per parlar del variat: la millor tapa del món, la tapa de les tapes.

Per ser fidels a la nostra essència, els mallorquins no ens posam d’acord ni en allò que ha de dur el variat ideal

Ensaladilla, pilotes, pica-pica (sí, encara que a la Part Forana piqui aquest nom), xampinyonets, croquetes i calamars a la romana. Aquesta és la combinació perfecta. I si hi poses una mica d’albergínia arrebossada, mel d’abella. Els callos, per la seva desagradable textura, sempre els evit. Però entenc que hi puguin tenir cabuda. Sigui com sigui, és imprescindible molt de pa per fer-hi mulletes al final. Si no ho fas, et perds el millor. L’inventor d’aquesta meravella, com a bon mallorquí, és anònim. El mallorquí, per definició, és discret. Discret i visionari. El variat n’és la millor prova. S’ha de tenir una ment privilegiada i atrevida per tenir el valor de fer tota aquesta mescladissa dins un plat. El pobler (de Sa Pobla) que va tenir la idea de ficar-ho tot dins un llonguet (panet francès a la Mallorca del sud) va assolir l’excel·lència. El reputa es va passar el joc.

Avui he penjat una foto d’un variat a Twitter i la reacció de catalans i valencians no ha defraudat: caramull sense sentit, només hi falta el flam, sembla menjar per a les bèsties o empastrà han estat algunes de les respostes que han arribat a l’obra d’art publicada a la xarxa de l’ocellet i que encapçala també aquest text. Què sabran els nostres germans de l’altra costat de la Mediterrània… Fins i tot puc entendre la seva ignorant reacció. I pensant-ho bé, no rebatré les seves barrabassades. Si ho faig, encara els convenceré i tenen collons de venir, omplir les minces terrasses dels nostres restaurants i el pitjor de tot, tenen collons de quedar a viure aquí.

+ posts

Don i incomplesc lliçons de mallorquinitat. President de tots. També dirigesc concursos a la TV.

CONTENIDO RELACIONADO:

Noticias relacionadas

0 comentarios

Enviar un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *